AWESOME WEEKEND cu Don Pepe
Munții Trascăului | Cheile Turzii, Salina Turda, Piatra Secuiului

Care este următoarea ta aventură cu Equilibrium?
Echipa Equilibrium îți dă posibilitatea să alegi dintr-un calendar, care este următoarea ta aventură! Îți punem la dispoziție un "ecosistem" cu evenimente outdoor: AWESOME WEEKENDS - cu o durată între 1 și 4 zile, REAL FEEL  - cu o durată de 5-7 zile și GRAND TOUR - cu o durată de 8-14 zile. Poți să alegi dintre experiențe montane, experiențe pe apă sau expediții aparte alături de Mister James, Don Pepe sau alți colegi din echipa Equilibrium.

La ce să te aștepți de la turele AWESOME WEEKENDS?
Kayaking, canoeing, boating, expediții de sea kayaking sau sea canoeing, expediții pe râuri repezi, ture liniștite pe ape line, tiroliană, rapel, expediții în peșteri, trekking, mountain biking, skiing, ski touring, snowboard, jocuri în natură, etc.

La ce să te aștepți de la turele cu Don Pepe?
Turele "Don Pepe" sunt sub influența unei vaste experiențe de peste 20 de ani de organizare de evenimente outdoor. Pepe este un om al apelor, al muntelui, un trainer, instructor si pasionat de natură și activități outdoor. Cu el ajungi pe vârfuri, în peșteri, pe ape repezi, pe mare și întotdeauna te regăsești pe tine. Pe jos, pe două roți, pe skiuri sau în barcă ajungi mereu la tine. Prin joc sau discuții, cu Don Pepe esti mai aproape de natură, mai aproape de oameni, mai aproape de tine.

În acest AWESOME WEEKEND, echipa Equilibrium vă invită să explorați locații de referință în Munții Trascăului, într-un mix de mișcare în natură și experiențe unice, alături de Don Pepe:
1. Drumeție în Cheile Turzii, o arie protejată, cu o lungime de 1300 metri și o înălțime a pereților de până la 200 m cu un peisaj carstic de o frumusețe aparte cu stânci înalte și abrupte, creste ascuțite, turnuri de piatră, arcade etc. 
2. Vizitarea Salinei Turda - la început în exploatare pentru sute de ani, apoi închisă, apoi în tipul războiului a devenit adăpost antiaerian, iar după război transformată în depozit de brânzeturi, iar acum după o investitie de 6 mil de euro, un succes în turismul românesc, devenind una dintre cele mai frumoase saline amenajate din lume! 
3. Masivul Piatra Secuiului este un masiv calcaros, golaș și alungit, împărțit în două părți de o „râpă” (ceea ce face ca, din mai până în septembrie, soarele să răsară de două ori pentru acei oameni care trăiesc în partea de nord a localității Rimetea). Partea nordică a masivului, mai scundă, poartă și numele de „Colții Trascăului” și adăpostește ruinele unei fortărețe medievale. Potrivit unei legende locale, denumirea de "Piatra Secuiului" provine de la faptul că, în secolul al XIII-lea, secuii din sat s-au refugiat pe muntele din apropiere pentru a scăpa de asediul tătarilor.
4. Rimetea - satul unde soarele răsare de două ori, în 1999 localitatea Rimetea a fost distinsă cu premiul Europa Nostra al Comisiei Europene pentru conservarea patrimoniului cultural material. Proiectul de conservare a patrimoniului derulat la Rimetea a fost primul proiect de acest tip din România distins cu premiul Comisiei Europene.

Activități:

 • Drumeție în Cheile Turzii - abrupturi și colți de stâncă;
 • vizitarea salinei Turda - un succes în turismul românesc;
 • Rimetea - satul în care soarele răsare de două ori;
 • Piatra Secuiului - refugiul secuilor în timpul asediului tătarilor; 

Când, cum și unde?

AWESOME WEEKEND | Don Pepe
Munții Trascăului | Cheile Turzii, Salina Turda, Piatra Secuiului
 • Perioada: tot anul
 • Număr zile: 2 zile
 • Dificultate: drumeții ușoare-medii 3-6 ore
 • Țara: România
 • Unde: Turda
 • Mărime grup: 6 -10 persoane
 • Transport: Autoturism propriu / Transport Equilibrium
 • Cazare: pensiune sau cort (echipament propriu sau Equilibrium)
 • Preț: Cere-ne o ofertă

 

Alte informații

AWESOME WEEKEND | Don Pepe
Munții Trascăului | Cheile Turzii, Salina Turda, Piatra Secuiului

Pachetul include:

 • Ghidaj cu specialiști: Peter GROPȘIAN - Pepe
 • Activități: cele descrise anterior;
 • Traineri și instructori: Don Pepe are experiență în crearea de activități outdoor de peste 20 de ani, așa că pășește cu încredere în activitățile propuse; 
 • Instructaj: În urma instructajului pentru activitățile outdoor și drumeții vei prinde încredere învățând tehnici cum să acționezi în cele mai întâlnite situații, sstfel te vei simți în siguranță și îți va crește gradul de confort.
 • Foto/video: Vrem să te poți bucura cu adevărat de experiențele cu Equilibrium, așa că nu-ți pierde timpul încercând să faci poze sau să filmezi. Noi ne vom ocupa de asta pentru tine! Enjoy the AWESOME WEEKEND! După tură vei primi un montaj video cu cele mai tari secvențe din tură.

 

Pachetul NU include:

 • Transport: Poți alege să vii cu mașina ta sau cu echipa în limita locurilor disponibile, cu plecare și sosire la Timișoara. Putem prelua participanți și de pe traseu. 
 • Cazare și masa: 
  ▪ Cazare la pensiune, alegem o unitate de cazare în funcție de mărimea grupului sau cort (echipament propriu sau Equilibrium);
   Masa: masa o putem servi din traistă sau la restaurant, deobicei lumea preferă o masă la restaurant la final de tură;
 • Echipament necesar: 
  - pentru drumeții: încălțăminte și îmbrăcăminte cu protecție împotriva soarelui, frigului, vântului, umezelii: 
  - rucsăcel pentru drumeții cu accesorii - flacon pentru apă, cremă de protecție solară, ochelari de soare, cremă protecție solară, pelerină, căciulă, șapcă, trusă de prim ajutor, de asemenea poți lua și bețe telescopice pentru drumeții, aparat foto / video, batoane, fructe uscate, alune, alte gustări;
  - îmbrăcăminte și încălțăminte montană:  bocanci / ghete / sandale, 2-3 perechi ciorapi, lenjerie intimă, pantaloni lungi și scurți, trei straturi de îmbrăcăminte - tricouri, bluze de corp, softsheel / fleece / polar, geacă.
  - pentru alte activități indoor și outdoor:  șlapi, slip, prosop, trusă igienă personală, adidași - mai jucăm un frisbee. 
 • Echipamente pentru tabăra de corturi (30 lei/pers)
  În ceea ce priveste echipamentul, acolo sunt cele mai multe bătăi de cap și pe deasupra și costă și nu știi ce să iei, de unde să iei, unde să le depozitezi, să le usuci, să le întreții etc. Într-o tură cu cortul, ai o mulțime de bagaje de luat in plus față de o tură de o zi, iar noi am luat decizia să simplificăm tot acest proces și să nu mai ai bătăi de cap legat de acest subiect. Așa că în turele noastre cu cortul vei avea acces la tot echipamentul individual si colectiv pentru dormit, gătit și trăit: cort, sac de dormit, izolir, frontală, oală, tigaie, cană, farfurie, tacâmuri, cuțit, tocător, față de masă, scaun, masă, arzător, butelie, boxă bluetooth portabila pentru muzică, powerbank ca să-ți încarci telefonul, umbrar, ceaun, grătar, țepușe, ș.a.m.d Așa ca nu-ți rămâne decât să-ți iei bagajul tău personal și de restul avem grijă noi!

 

Program

AWESOME WEEKEND | Don Pepe
Munții Trascăului | Cheile Turzii, Salina Turda, Piatra Secuiului

Observații:

 • Organizatorul își rezerva dreptul de a interveni cu modificări asupra programului in funcție de condițiile meteorologice și hidrologice, de componența grupului și de situații de forța majora.
 • Vremea este bună atât timp cât ești îmbrăcat corespunzător.
 • Atitudinea ta față de vreme o face să fie bună sau mai puțin bună -  vezi "Singin' in the rain" http://bit.ly/2Ulc5zW;
 • Vremea bună este întotdeauna un bonus al excursiilor noastre;
 • Evenimentele Equilibrium nu se amână datorită vremii.

Ziua 1
07:00 - 12:00
Transfer Timișoara - Salina Turda (300km | 4h)
Întâlnirea cu participanții care vin din alte direcții; 
Activități introductive;
12:00 - 15:30 Vizitarea Salinei Turda | Activități în salină; 
15:30 - 21:00 
Transfer Salina Turda - Cheile Turzii.
Masa se poate servi in Turda sau Cheile Turzii.
Vizitarea salinei se poate înlocui sau completa în funcție de componența și dorința grupului și timpul avut la dispoziție cu:
- o drumetie de seară în Cheile Turzii; 
- o plimbare prin centru istoric al orașului Turda;
- vizitarea Cheilor Borzeștilor - cheile prin care "la începuturi" râul curgea în sens invers față de cum curge acum; 

Cazarea la peniune sau cort în Cheile Turzii;

Ziua 2  

08:00 - 10:00 Mic dejun și echipare; 

10:00 - 16:00
în funcție de condițiile meteo și preferințele grupului putem alege
Vizitarea Cheilor Turzii - doar cheile dus-întors sau să facem Circuitul Crestelor cu întoarcerea prin Cheile Turzii - ceea ce presupune un efort suplimentar, dar completează peisajele și perspectivele cu vederi "de vultur" asupra Cheilor Turzii;

Transfer Cheile Turzii - Rimetea - Colțești 
În timpul rămas, în funcție de condițiile meteo și preferințele grupului putem alege să facem fie o plimbare prin satul Rimetea, să vizităm cetatea Trascăului, să urcăm pe Piatra Secuiului sau să facem un traseu circuit deasupra Cheilor Vălișoarei;
Prânz la restaurant si folowup
Rămas bun celor care pleacă spre alte direcții

16:00 - 21:00

Transfer spre Timișoara (280km | 4h)


Nu mai sta pe gânduri! Înscrie-te chiar acum la evenimentul Equilibrum!

Completează formularul de mai jos:

www.equilibrium.com.ro foloseşte COOKIES pentru a putea să îți optimizeze și îmbunătățească experiența pe site. Navigând în continuare, îți exprimi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii