REAL FEEL | Experiență WOW: cu canoe pe ape repezi în Austria

Ești gata pentru o nouă experiență outdoor de aventură? Echipa Equilibrium ți-a pregătit un super eveniment Real Feel Austria - cu canoe pe ape repezi. Te așteaptă o mulțime de priveliști minunate și adrenalină din plin.

Activități:

Trei zile de program cu adrenalină în Munții Alpi. Două ture cu canoea, sărituri de pe trambulină (4m) și baie în apele repezi, limpezi și turcoaz ale celui mai îndrăgit râu din Alpi. Traversăm cu canoea unul dintre cele mai frumoase canione din Europa. O drumeție într-un canion îngust, cu cascade spectaculoase (5 cascade cu cadere totală de 152m), locuri impresionante și priveliști de neuitat. Patru seri la focul de tabără, sub un milion de stele.

Te invităm să urmărești un scurt video:

Când, cum și unde are loc evenimentul cu canoe pe ape repezi în Austria?

 • Perioada: Cere-ne o ofertă pentru lunile: iunie, iulie, august, septembrie
 • Număr zile: 5 sau 9
 • Dificultate: începător - mediu | WW1-2 și WW2-3;
 • Țara: Austria
 • Unde: Wildalpen - Râul Salza - "râul școală"
 • Transport: Autoturism propriu/ Transport Equilibrium
 • Cazare: Camping/ Pensiune
 • Număr minim de participanți: 6 persoane
 • Preț/ persoană: Cere-ne o ofertă

Alte informații despre evenimentul cu canoe pe ape repezi în Austria

Tura este perfectă atât pentru cei cu abilități medii, dar și pentru începători. O să avem două zile de activități pe apă, pe râul Salza, într-un peisaj fabulos care sigur o să te cucerească. 

Salza este un râu de munte minunat din Alpii Hochschwab cu o apă cristalină, de culoare turcoaz care ne îmbie mereu la a face o baie. O zonă tutistică atractivă, un râu cu suficientă apă tot timpul anului, un curs de apă relativ sigur - toate acestea îl fac pe râul Salza cel mai iubit râu din Austria. Tronsonul din amonte de Wildalpen este ușor din punct de vedere tehnic (WW 1-2) dar foarte interesant din punct de vedere al peisajelor.

Dar cel mai atractiv este tronsonul din aval de Wildalpen. Aici râul Salza a făcut un canion cu multe chei și praguri. Acest tronson are grad de dificultate mai mare (WW 2-3), dar relativ sigur, pentru că în urma fiecărui prag este apă lină, unde poți să înoți lejer în caz că te răstorni :).Navigarea cu ambarcațiuni mici gen canoe (de 2 locuri) îți oferă trăiri intense incomparabile cu cele din bărcile de rafting. Șederea în munți, pitorescul Wildalpen, peste tot liniște și curat, iar la acestea se adaugă peisaje frumoase văzute din canoe și adrenalina din praguri și de pe valuri. Un weekend prelungit super fain, cea mai bună idee de tură de aventură cu prietenii! 

Pachetul include:

 • Traineri și instructori: Trainerii și instructorii sunt din echipa Equilibrium din România, au experiență de peste 12 ani pe ape repezi de munte, se dau pe cel puți 18 râuri, în 5 țări, vicecampioni la campionatul național de rafting. Ei vor asisita la buna desfăşurare a activităţilor;
 • Instructaj: În urma instructajului vei prinde încredere învățând tehnici de navigare pe apă, tehnici de vâslit și cum să acționezi în cele mai întâlnite situații pe ape repezi. Astfel te vei simți în siguranță și îți va crește gradul de confort.
 • Echipamente specifice:
  - Bărci gonflabile de tip canoe model YUKON, de cea mai înaltă calitate de la RobFin, producătorul bărcilor folosite la campionatele mondiale de rafting.
  - Echipamente individuale profesionale de calitate care ne protejează de elementele naturii, nu vom mai simți nici frig, nici apa rece, echipamentul ne ajută să plutim și să ne simțim în siguranță: echipament complet de neopren (geacă, pantaloni, ciorapi, încălțăminte) care devine ca o "a doua piele" pentru noi, pagaie, vestă de salvare, cască de protectie, sac impermeabil și butoi impermeabil pentru aparatura electronică.
 • Activități: Descrise în inroducere.
 • Foto/video: Vrem să te poți bucura cu adevărat de tura de canoe, așa că nu-ți pierde timpul încercând să faci poze sau să filmezi. Noi ne vom ocupa de asta pentru tine! Enjoy the REAL FEEL! După tură vei primi un montaj video cu cele mai tari secvențe din tură.
 • Obs: Scopul nostru este ca tu să te simți bine și în siguranță. În consecință programul îl vom adapta în funcție de nivelul apei, vreme, dar și a nevoilor și a cererilor din partea participanților.

Pachetul NU include:

 • Transport: Poți alege să vii cu mașina ta sau contracost cu echipa Equilibrium în limita locurilor disponibile. Cu plecare și sosire de la Timișoara sau pentru cei care locuiesc mai departe, în țară sau diaspora vă putem prelua de la aeroporturile din: Timișoara, Cluj, Budapesta, Viena.
 • Cazare: Poți alege camping sau pensiune.
  - Campăm pe pajiște la o fermă de familie în amonte de Wildalpen - situată între apa râului Salza și liziera pădurii cu un peisaj montan superb. Dimineața și seara jucăm frisbee, facem plajă, ne relaxăm, noaptea petrecem la foc de tabără sub bolta cu stele. Avem acces la grupuri sanitare moderne (încălzite, cu senzori, curate), dușuri cu apă caldă, acces la curent. Taxă camping: 9,5 euro/ pers/noapte x 4 nopti = 38 euro/pers  - Doritorii pot opta și pentru cazare în camere de 2, 4, 8 locuri. Pentru a avea loc în camere rezervarea se face din timp.
  - Cameră single: 29 euro/ pers/ noapte cu mic dejun x 4 nopti = 116 euro/pers
  - Cameră 2,4,6 locuri: 23 euro/ pers/ noapte cu mic dejun x 4 nopti = 92 euro/pers

 • Masa:
  - Micul dejun se poate servi contracost la fermă cu produse din fermă;
  - Prânzul îl servim pe apă la pachet - este bine să aveți la voi gustări aduse de acasă: nuci, alune, dulciuri, fructe, batoane, apă. 
  - Contracost vă putem oferi pachete cu izotonice, energizante, batoane proteice și alte produse din gama de nutriție sportivă - comanda se face din timp;
  - Cina o servim la restaurantele de pe malul apei.
  - Apa de la camping vine de la un izvor din munte, este potabilă și unii spun că este delicoasă.
  - pentru cei care nu vor să nu aibe bătăi de cap cu mâncarea pot opta pentru un mic dejun servit la fermă, prânzul cu nutriție sportivă de la Equilibrium și cina la restaurant;
  - Poți opta să mănânci din traistă, cu acces la frigidere și terase pentru servirea mesei ferite de ploaie sau vânt. Atenție! în timpul călătoriei fiind ocupati cu activitățile si fiind intr-o zonă sălbatică și la sat nu avem nici timp și nici magazine deschise de unde să facem cumpărături, în consecință e bine să aduci de acasă ce crezi că ai nevoie.
 • Taxe râu: Pentru grupuri mai mari de 10 persoane: 10 euro/pers x 2 zile = 20 euro/pers;
 • Taxe obiective locale: aprox. 6 euro/pers/obiectiv turistic (cascade, canion, etc.);

Programul turei cu canoe pe ape repezi în Austria

ZIUA 1

08:00 - Plecare din Timișoara spre Wildalpen. La prânz urcăm la o cetate celtică de pe muntele Braunsberg, Austria - punct de belvedere spre Dunăre, patru țări (Austria, Slovacia, Cehia, Ungaria), două lanțuri muntoase (Alpii, Carpații), două capitale (Bratislava, Viena), cinci cetăți(davă dacică, cetate celtică și trei cetăți medievale). Servim prânzul pe malul Dunării la Hainburg an der Donau. La ora 16:00 ne continuăm drumul spre Wildalpen. 21:00 - Campare la ferma de la Wildalpen. Aici ne întâlnim și cu ceilalți participanți care vin din alte direcții.

ZIUA 2

10:00 - Începem cu împărțirea echipamentului individual specific. Te înbrăcăm în echipament de neopren gros de 5mm: ciorapi și încălțăminte, pantaloni lungi cu bretele, geacă cu mâneci lungi. Apoi o vestă de slavare, o pagaie, o cască de protecție. Acum fiind înbrăcat corespunzător ne transferăm spre punctul de start al primului tronson de pe râul Salza. Pe malul râului facem un instructaj cu tehnicile vâslitului, cu abordări practice pe ape repezi, tehnici de salvare. Verificăm temperatura apei scufundându-ne până la urechi. Navigare pe tronsonul mai ușor pe Salza (10-15km). Inițial râul curge liniștit permițându-ne să ne acomodăm cu echipamentul, dar după primul km apar primele repezini și valuri. Sunt multe provocări în calea noastră cum ar fi pragurile sau chiar un traseu natural pentru concursuri de caiac-canoe.  Pe apă petrecem 4-5 ore. După tură, cina pe malul apei și la o bere în Wildalpen și încheiem seara la focul de tabără.

ZIUA 3

10:00 O drumeție, o plimbare prin Wildalpen, o excursie la cascadele specaculoase Wasserlochklamm sau vizitarea unui canion sălbatic sau încă o tură cu canoea sunt câteva dintre opțiunile zilei. Seara ne oprim la un alt restaurant pe malul apei.

ZIUA 4

10:00 - Navigare pe tronsonul mai tehnic al râului Salza (15-20km) - cele mai bune praguri și cu cele mai faine ape repezi - îl considerăm ca desert servind cel mai frumos canion din Europa... Canionul Salza parcurs în canoe. Canionul ajunge la o lățime de câțiva metri aproape că putem să atingem malurile cu mâinile și privim în sus spre formele malurilor frumos erodate de apă. Este un spectacol de lumini, apa adâncă, turcoaz, sălbăticia și pereții de conglomerat. Pe traseu - pentru voluntari - există o platformă pentru sărituri în apă de la 4 metri, așa că va fi tare spectaculos să sari într-un râu de munte de la așa o înălțime :). Vom petrece pe apă 4-6 ore. Seara servim cina la un restaurant pe malul apei și continuăm cu focul de tabără în camping.

ZIUA 5

Drumul spre casă și o pauză de masă bine meritată undeva pe drum.


Nu mai sta pe gânduri! Înscrie-te chiar acum la evenimentul Equilibrum!

Completează formularul de mai jos:

www.equilibrium.com.ro foloseşte COOKIES pentru a putea să îți optimizeze și îmbunătățească experiența pe site. Navigând în continuare, îți exprimi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii