AWESOME WEEKEND | Ture istorice cu Ovidiu FORAI
Coloniști romani și "oaspeți" medievali la nord de Mureș. 
O "lecție" de istorie pe viu, în vecinătatea Banatului.

Care este următoarea ta aventură cu Equilibrium?
Ai posibilitatea să alegi dintr-un calendar, care este următoarea ta aventură cu Equilibrium! În funcție de durată, îți punem la dispoziție un "ecosistem" cu evenimente outdoor: AWESOME WEEKENDS (1-4 zile), REAL FEEL (5-7 zile) și GRAND TOUR (8-14 zile). Poți alege experiențe montane, pe apă sau aparte, alături de Mister James, Ovidiu FORAI, Don Pepe sau alți colegi din echipa Equilibrium.

La ce să te aștepți de la turele AWESOME WEEKENDS?
Kayaking, canoeing, boating pe râuri repezi, pe ape line sau pe mare, via ferrata, tiroliană, rapel, expediții în peșteri, trekking, mountain biking, skiing, ski touring, snowboard, jocuri în natură, ture istorice, etc.

Ture istorice cu Ovidiu FORAI
Turele istorice cu Ovidiu Forai își propun să îl conducă pe călător, mental și sufletește, în atmosfera unor locuri încărcate de istorie. Fie că vorbim de biserici vechi, de cetăți sau turnuri, toate supraviețuiesc prin cărămizile ori mortarul temeinic meșteșugite de vechii maistori, dar în primul rând prin povestea lor, transmisă de oameni. Asta e și misiunea noastră, să spunem povestea și să o dăm mai departe, prin viu grai, la fața locului. Ne ajută pasiunea și experiența, deopotrivă. Ovidiu Forai este absolvent al Facultății de Istorie a Universității Babes-Bolyai din Cluj, ghid turistic național și autor de cărți și studii istorice.

În acest AWESOME WEEKEND, echipa Equilibrium vă invită să explorați locații de referință în tura  "Coloniști romani și "oaspeți" medievali la nord de Mureș. O "lecție" de istorie pe viu, în vecinătatea Banatului", într-un mix de mișcare în natură și experiențe unice, într-o tură istorică alături de Ovidiu FORAI.

Vă invităm la o incursiune de toamnă în valea Mureșului, în preajma unor comori istorice valoroase, dar mai puțin cunoscute și vizitate. O biserică medievală izolată, un castru roman practic necunoscut publicului, cea mai veche biserică de pe teritoriul României și un drum roman folosit (!!!) până în urmă cu 15 ani, plus o superbă priveliște a văii Mureșului ne vor ajuta să sărbătorim”Halloween”-ul din 31 octombrie în cel mai pur stil Equillibrium.

Când, cum și unde?
AWESOME WEEKEND | Ture istorice cu Ovidiu FORAI

Coloniști romani și "oaspeți" medievali la nord de Mureș. 
O "lecție" de istorie pe viu, în vecinătatea Banatului.

 • Perioada: la cerere, tot timpul anului
 • Eveniment: 31 octombrie 2021
 • Număr zile: 1
 • Dificultate: ușor - mediu
 • Activități/Obiective: Rapoltu Mare (biserica fortificată săsească), Cigmău (castrul roman), Geoagiu (drumul roman, capela rotondă)
 • Țara: România
 • Unde: Rapoltu Mare, Cigmău, Geoagiu
 • Transport: Autoturism propriu/ Transport Equilibrium
 • Preț: Cere-ne o ofertă

Alte informații
AWESOME WEEKEND | Ture istorice cu Ovidiu FORAI
Coloniști romani și "oaspeți" medievali la nord de Mureș. 
O "lecție" de istorie pe viu, în vecinătatea Banatului.

Pachetul include:

 • Ghidaj cu specialiști: Ovidiu FORAI
 • Activități: cele descrise anterior;
 • Foto/video: primești un link wetransfer cu cele mai frumoase imagini;

Pachetul NU include:

 • Transport: Cu mașina ta sau contracost cu echipa Equilibrium;
 • Masa: Mâncare din traistă - să ai la tine câteva gustări: apă, fructe, batoane, etc.
 • Echipament necesar: încălțăminte și îmbrăcăminte potrivită mersului pe munte, cu protecție împotriva soarelui, frigului, umezelii, vântului.

Observații:
Organizatorul își rezerva dreptul de a interveni cu modificări asupra programului in funcție de condițiile meteorologice și hidrologice, de componența grupului și de situații de forța majora. Vremea este bună atât timp cât ai o atitudine bună și ești echipat corespunzător. Evenimentele Equilibrium nu se amână datorită vremii.

Program:

08:00 - 11:00 Transfer Timișoara - (Geoagiu, Cigmău, Rapoltu Mare);
11:00 - 18:00 Excursia  "Coloniști romani și "oaspeți" medievali la nord de Mureș. O "lecție" de istorie pe viu, în vecinătatea Banatului"; 
18:00 - 21:00 Transfer (Geoagiu, Cigmău, Rapoltu Mare) - Timișoara.


Nu mai sta pe gânduri! Înscrie-te chiar acum la evenimentul Equilibrum!

Completează formularul de mai jos:

www.equilibrium.com.ro foloseşte COOKIES pentru a putea să îți optimizeze și îmbunătățească experiența pe site. Navigând în continuare, îți exprimi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii