REAL FEEL | Experiență WOW: cu canoe pe ape repezi în Austria în septembrie 2018

Ești gata pentru o nouă experiență outdoor de aventură? Echipa Equilibrium ți-a pregătit un super eveniment cu canoe pe ape repezi în Austria, în septembrie 2018. Te așteaptă o mulțime de priveliști minunate și adrenalină din plin.

Când, cum și unde are loc evenimentul cu canoe pe ape repezi în Austria din septembrie 2018?

  • Perioada: 22 - 26 septembrie
  • Număr zile: 5
  • Dificultate: începător - mediu | WW1-2 și WW2-3;
  • Țara: Austria
  • Unde: Wildalpen - Râul Salza - "râul școală"
  • Transport: Autoturism propriu/ Transport Equilibrium
  • Cazare: Camping/Pensiune
  • Preț: 299 euro
  • Număr minim de participanți: 4 persoane

Alte informații despre evenimentul cu canoe pe ape repezi în Austria, din septembrie 2018

Tura este perfectă atât pentru cei cu abilități medii, dar și pentru începători. O să avem două zile de activități pe apă, pe râul Salza, într-un peisaj fabulos care sigur o să te cucerească. 

Salza este un râu de munte minunat din Alpii Hochschwab cu o apă cristalină, de culoare turcoaz care ne îmbie mereu la a face o baie. O zonă tutistică atractivă, un râu cu suficientă apă tot timpul anului, un curs de apă relativ sigur - toate acestea îl fac pe râul Salza cel mai iubit râu din Austria. Tronsonul din amonte de Wildalpen este ușor din punct de vedere tehnic (WW 1-2) dar foarte interesant din punct de vedere al peisajelor. Dar cel mai atractiv este tronsonul din aval de Wildalpen. Aici râul Salza a făcut un canion cu multe chei și praguri. Acest tronson are grad de dificultate mai mare (WW 2-3), dar relativ sigur, pentru că în urma fiecărui prag este apă lină, unde poți să înoți lejer în caz că te răstorni :). Navigarea cu ambarcațiuni mici gen canoe (de 2 locuri) îți oferă trăiri intense incomparabile cu cele din bărcile de rafting. Șederea în munți, pitorescul Wildalpen, peste tot liniște și curat, iar la acestea se adaugă peisaje frumoase văzute din canoe și adrenalina din praguri și de pe valuri. Un weekend prelungit super fain, cea mai bună idee de tură de aventură cu prietenii! 

Prețul include:

  • Traineri și instructori Equilibrium: români cu experienţă care asistă la buna desfăşurare a activităţilor;
  • Instructaj 
  • Echipamente specifice:
    - Bărci gonflabile de tip canoe model YUKON, de cea mai înaltă calitate de la RobFin, producătorul bărcilor de rafting folosite la campionatele mondiale.
    - Echipamente individuale profesionale de calitate care ne protejează de frig, de apa rece, ne ajută să plutim și să ne simțim în siguranță: echipament complet de neopren (geacă, pantaloni, ciorapi, încălțăminte), pagaie, vestă de salvare, cască de protectie, sac impermeabil și butoi impermeabil pentru electronice.
  • Activități: trei zile de program cu două ture cu adrenalină pe cel mai frumos râu din Alpi și o drumeție. 
  • Foto/video: Vrem să te poți bucura cu adevărat de tura de canoe, așa că nu-ți pierde timpul încercând să faci poze sau să filmezi. Noi ne vom ocupa de asta pentru tine! Enjoy the REAL FEEL! După tură vei primi un montaj video cu cele mai tari secvențe din tură.

Prețul nu include:

  • Transport: Cu mașina proprie sau contracost cu transportul echipei Equilibrium, în limita locurilor disponibile. Cu plecare și sosire de la Timișoara sau pentru cei care locuiesc mai departe, în țară sau diaspora vă putem prelua de la aeroporturile din: Timișoara, Cluj, Budapesta, Viena.
  • Cazare: Poți alege cum vrei: camping sau pensiune. Campăm pe pajiște la o fermă de familie în amonte de Wildalpen - situată între apa râului Salza și liziera pădurii cu un peisaj montan superb. Dimineața și seara jucăm frisbee, facem plajă, ne relaxăm, noaptea petrecem la foc de tabără sub bolta cu stele. Avem acces la grupuri sanitare moderne (încălzite, cu senzori, curate), dușuri cu apă caldă, acces la curent.
    - Taxă camping: 9,5 euro/ pers/noapte x 4 nopti = 38 euro/pers
    Doritorii pot opta și pentru cazare în camere de 2, 4, 8 locuri. Pentru a avea loc în camere rezervarea se face din timp.
    - Cameră single: 29 euro/ pers/ noapte cu mic dejun x 4 nopti = 116 euro/pers
    - Cameră double: 23 euro/ pers/ noapte cu mic dejun x 4 nopti = 92 euro/pers
    - Cameră cu 4 locuri: 23 euro/ pers/ noapte cu mic dejun x 4 nopti = 92 euro/pers
    - Cameră cu 6 locuri: 21 euro/ pers/ noapte cu mic dejun x 4 nopti = 84 euro/pers
  • Masa: Poți opta să mănânci din traistă, cu acces la frigidere și terase pentru servirea mesei ferite de ploaie sau vânt. Atenție! în timpul călătoriei fiind ocupati cu activitatile si fiind intr-o zonă sălbatică nu avem nici timp și nici magazine de unde să facem cumpărături. Contracost se poate servi micul dejun de la fermă cu produse din fermă; Zilnic servim cel puțin cina la restaurantele de pe malul apei. Pe apă este bine să aveți la voi gustări aduse de acasă: nuci, alune, dulciuri, fructe, batoane, apă. Contracost vă putem oferi pachete cu izotonice, energizante, batoane proteice și alte produse din gama de nutriție sportivă; Apa de la camping vine de la un izvor din munte și este potabilă și unii spun delicoasă.
  • Taxe râu: Pentru grupuri mai mari de 10 persoane: 10 euro/pers x 2 zile = 20 euro/pers;
  • Taxe obiective locale: aproximativ 6 euro/pers/obiectiv turistic (cascade, canion, etc.);

Programul turei cu canoe pe ape repezi în Austria, din septembrie 2018

ZIUA 1

08:00 - Plecare din Timișoara spre Wildalpen. La prânz urcăm la cetatea celtică, un punct de belvedere de pe muntele Braunsberg și servim prânzul pe malul Dunării la Hainburg an der Donau. La ora 16:00 ne continuăm drumul spre Wildalpen. 21:00 - Campare la ferma de la Wildalpen. Aici ne întâlnim și cu ceilalți participanți care vin din alte direcții.

ZIUA 2

10:00 - Începem cu împărțirea echipamentului individual specific. Te înbrăcăm în echipament de neopren gros de 5mm: ciorapi și încălțăminte, pantaloni lungi cu bretele, gecă cu mâneci lungi. Apoi o vestă de slavare, o pagaie, o cască de protecție. Acum fiind înbrăcat corespunzător ne transferăm spre punctul de start al primului tronson de pe râul Salza. Pe malul râului facem un instructaj cu tehnicile vâslituluicu, abordări practice pe ape repezi, tehnici de salvare. verificăm temperatura apei scufundându-ne până la urechi. Navigare pe tronsonul mai ușor pe Salza (10-15km). Inițial râul curge liniștit permițându-ne să ne acomodăm cu echipamentul, dar după primul km apar primele repezini și valuri. Sunt multe provocări în calea noastră cum ar fi pragurile sau chiar un traseu natural pentru concursuri de caiac-canoe.  Pe apă petrecem 4-5 ore. După tură, cina pe malul apei și la o bere în Wildalpen și încheiem seara la focul de tabără.

ZIUA 3

10:00 O drumeție, o plimbare prin Wildalpen, o excursie la cascadele specaculoase Wasserlochklamm sau vizitarea unui canion sălbatic sau încă o tură cu canoea sunt câteva dintre opțiunile zilei. Seara ne oprim la un restaurant pe malul apei.

ZIUA 4

10:00 - Navigare pe tronsonul mai tehnic al râului Salza (15-20km) - cele mai bune praguri și cu cele mai faine ape repezi - îl considerăm ca desert servind cel mai frumos canion din Europa... Canionul Salza parcurs în canoe. Canionul ajunge la o lățime de câțiva metri și privim în sus spre formele malurilor frumos erodate de apă. Pe traseu - pentru voluntari - există o platformă pentru sărituri în apă de la 4 metri. Vom petrece pe apă 4-6 ore. Programul îl vom adapta în funcție de nivelul apei, vreme, dar și a nevoilor și a cererilor din partea participanților. Seara servim cina la un restaurant pe malul apei și continuăm cu focul de tabără în camping.

ZIUA 5

Drumul spre casă și o pauză meritată undeva pe drum.


Nu mai sta pe gânduri! Înscrie-te chiar acum la evenimentul Equilibrum!

Completează formularul de mai jos:

www.equilibrium.com.ro foloseşte COOKIES pentru a putea să îți optimizeze și îmbunătățească experiența pe site. Navigând în continuare, îți exprimi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii