AWESOME WEEKEND
INTO THE WILD
Experiență WOW: rafting și/sau cu canoea pe ape repezi și drumeții în Cheile Nerei

Ești gata pentru o nouă experiență outdoor de aventură? Echipa Equilibrium ți-a pregătit un super eveniment din seria AWESOME WEEKEND: Into the wild - cu canoe pe ape repezi și drumeții în Cheile Nerei, în 2021.

Tura "Into the Wild - Cheile Nerei" are la bază câteva idei care o fac să fie unică:
1. R A F T I N G în Cheile Nerei, pe o distanţă de circa 22 km, de la Şopotul Nou la Sasca, vom străbate în bărci de tip raft și/sau canoe un defileu îngust, spectaculos şi sălbatic, cu pereţi înalţi de până la 200 de metri, accesibil doar pe jos sau cu barca. Cheile Nerei sunt cele mai lungi chei din țară și fac parte din Parcul Naţional Cheile Nerei - Beuşniţa, situat la limita sud-vestică a ţării, în sudul Munţilor Aninei şi la nordul Munţilor Locvei, în judeţul Caraş-Severin!
2. E S C A P A D E laterale la pas - o mulțime de drumeții, vizitând cele mai importante obiective de pe traseu - accesibile de pe clasica potecă din Cheile Nerei, cât și obiectivele care pot fi accesate doar înnot sau din barcă. Varietatea de obiective vizitate transformă escapadele în "lecții de geografie live" cu p
eisaje de neuitat, rezervație peisagistică cu pereţi înalţi de 200 m, un canion, un lac carstic, lacuri subterane, izbucuri, ogașe, peșteri, cascade la zi și cascade în peșteră, plaje, tuneluri și poteci săpate în stâncă, pseudogrote și multe speleoteme! Vizităm: Cascada și Moara lui Untan, Peșterile de la Lacul Dracului și Lacul Dracului, Podul Natural, Canionul Valea Rea, La Cârlige, Afluentul Bei, Rezervația Peisagistică Cărăula, Tunelurile și potecile săpate în stâncă, etc.
3. T A B Ă R Ă de C O R T U R I - ridicăm tabăra de corturi în sălbăticie, departe de civiliziație, ducem cu barca absolut tot: cort, saci de dormit, izolire, mâncarea și toate cele necesare!
4. Și totul este I N T O the W I L D de la traseul în sine cu barca, Cheile Nerei, escapadele cu obiectivele vizitate și tabăra de corturi!

Pentru ați face o idee, te invităm să urmărești un scurt video cu canoea pe apele repezi ale râului Nera:

Când, cum și unde are loc evenimentul INTO THE WILD din iulie 2020?

 • Perioada: aprilie - mai - iunie (dacă este apă se poate iulie-august- septembrie-octombrie)
 • Număr zile: 2, 5 zile
 • Dificultate: începător - mediu;
 • Țara: România
 • Unde: Cheile Nerei
 • Activități: canoe pe ape repezi, drumeții, camping, alte activități outdoor;
 • Transport: Autoturism propriu / Transport Equilibrium + Transport local pe drum forestier
 • Cazare: la cort
 • Număr minim de participanți: 6 persoane
 • Preț / persoană: Cere-ne o ofertă

Informații suplimentare
despre evenimentul din iulie 2020:

INTO THE WILD 

Pachetul include:

 • Traineri și instructori: Trainerii și instructorii sunt din echipa Equilibrium din România, au experiență de peste 12 ani pe ape repezi de munte, se dau pe cel puți 18 râuri, în 5 țări, vicecampioni la campionatul național de rafting. Ei vor asisita la buna desfăşurare a activităţilor; 
 • Instructaj: În urma instructajului vei prinde încredere învățând tehnici de navigare pe apă, tehnici de vâslit și cum să acționezi în cele mai întâlnite situații pe ape repezi. Astfel te vei simți în siguranță și îți va crește gradul de confort.
 • Echipamente specifice pentru activitățile de rafting și canoe pe ape repezi:
  - Bărci gonflabile de tip raft model HOBIT și canoe model YUKON, de cea mai înaltă calitate de la RobFin, producătorul bărcilor folosite la campionatele mondiale de rafting.
  - Echipamente individuale profesionale de calitate care ne protejează de elementele naturii, nu vom mai simți nici frig, nici apa rece, echipamentul ne ajută să plutim și să ne simțim în siguranță: echipament complet de neopren (geacă, pantaloni, ciorapi, încălțăminte) care devine ca o "a doua piele" pentru noi, pagaie, vestă de salvare, cască de protectie, sac impermeabil și butoi impermeabil pentru aparatura electronică.
 • Echipamente pentru tabăra de corturi:
  În ceea ce priveste echipamentul, acolo sunt cele mai multe bătăi de cap și pe deasupra și costă și nu știi ce să iei, de unde să iei, unde să le depozitezi, să le usuci, să le întreții etc. Într-o tură cu cortul, ai o mulțime de bagaje de luat in plus față de o tură de o zi, iar noi am luat decizia să simplificăm tot acest proces și să nu mai ai bătăi de cap legat de acest subiect. Așa că în turele noastre cu cortul vei avea acces la tot echipamentul individual si colectiv pentru dormit, gătit și trăit: cort, sac de dormit, izolir, frontală, oală, tigaie, cană, farfurie, tacâmuri, cuțit, tocător, față de masă, scaun, masă, arzător, butelie, boxă bluetooth portabila pentru muzică, powerbank ca să-ți încarci telefonul, prelată, ceaun, grătar, țepușe, ș.a.m.d Așa ca nu-ți rămâne decât să-ți iei bagajul tău personal și de restul avem grijă noi!
 • Activități: Ture cu canoea îmbinate cu escapade la pas și alte activități outdoor, tabără cu corturi;
 • Foto/video: Vrem să te poți bucura cu adevărat de tura de canoe, așa că nu-ți pierde timpul încercând să faci poze sau să filmezi. Noi ne vom ocupa de asta pentru tine! Enjoy the AWESOME WEEKEND! După tură vei primi un montaj video cu cele mai tari secvențe din tură.

Pachetul NU include:

 • Transport:
  1. Transport Timișoara - Sasca Română. Poți alege să vii cu mașina ta sau contra cost cu echipa Equilibrium în limita locurilor disponibile. Cu plecare și sosire din Timișoara, iar pentru cei care sosesc din alte localități, din țară sau diaspora, vă putem prelua de la aeroportul din Timișoara sau din drumul nostru către Cheile Nerei.
  2. Transport local. Vom închiria un microbuz 14+1 pentru a merge pe un drum forestier 25km (aprox 2 ore și 30 minute), de la Sasca Română la Șopotul Nou - 350 lei/ grup (se împarte la numărul de participanți);
 • Masa:
  - Mesele se servesc din traistă și putem găti la butelie sau la ciaun (la cerere) iată câteva idei ce să iei cu tine:
  1x Mic dejun: ouă - omletă, slănină, telemea, cârnați, ceapă, roșii, ardei capia sau gogoșari, pâine feliată, cafea, ceai;
  2x Prânz: se servește în barcă, când suntem în canoe este bine să aveți la îndemână: 2 fructe - exemple: mere, banane, mango, rodii, 2 batoane - cereale și/ sau proteine, nuci, alune, dulciuri, apă. 
  1x Cina:  slănină, telemea/ brânză daneză la cutie/ , cârnați uscați / salam uscat, morcovi, castraveți, usturoi, ceapă, roșii, ardei, pâine feliată
  altele:
  - conserve -  pește, pateu, carne, ton, salată de ton
  - dacă se dorește găti la cină: paste, orez, ingrediente gulaș;
  - supe la plic
  - sandwich-uri - prima zi
  - o băutură preferată; 
  - apa: Veniti cu 1 sticlă de 2 litri de apă cu gură largă, pe taseu vom avea în fiecare zi câte un izvor pentru refeel;
  - contra cost: vă putem oferi pachete cu izotonice, energizante, batoane proteice și alte produse din gama de nutriție sportivă - comanda se face din timp;
  - Atenție! În timpul călătoriei, fiind ocupati cu activitățile si fiind intr-o zonă super sălbatică, nu avem acces la magazine de unde să ne aprovizionăm. În consecință, e bine să aduci de acasă orice consideri că îți este necesar.
 • Taxe râu: este posibil să se plătească o taxă  5 - 15 lei / persoană;

Echipament necesar: 
- pentru tura cu canoea pe ape repezi: noi te îmbrăcăm din cap până în piciare, tu trebuie să-ți iei doar: 2 x tricou sintetic, slip, cremă protecție solară, ochelari de soare;
- pentru camping: încălțăminte și îmbrăcăminte cu protecție împotriva frigului, vântului, umezelii:  încălțăminte sport, 2 x perechi ciorapi, 2 x lenjerie intimă, pantaloni lungi și scurți, trei straturi de îmbrăcăminte - 2 x tricouri, 1 x bluză de corp, 1 x softsheel / fleece / polar, 1x geacă, pelerină, căciulă, brișcă (opțional), trusă de prim ajutor - medicamentele tale, aparat foto / video (opțional);
-  Bagajul să nu depășească 40l;

Programul turei
INTO THE WILD:

ZIUA 1
06:30 - 11:00
Transfer Timișoara - Sasca Română;
Întâlnirea cu ceilalți participanți și tranbordarea echipamentului individual și colectiv în microbuzul local;
Transfer local pe drum forestier Sasca Română - Șopotul Nou;
11:00 - 18:00 
Pregătire echipament de grup și individual, împărțire echipament, instructaj, pregătire echipament și îmbarcare;
Into the wild: tură cu canoea în Cheile Nerei - prima parte
18:00 - Camping into the wild. Activități în jurul campingului. Cina pe malul apei și încheiem seara la focul de tabără.

ZIUA 2

09:00 - 11:00
Mic dejun și activități camping
Strângere echipament camping și îmbarcare
11:00 - 15:00 Into the wild: tură cu canoea în Cheile Nerei - a doua parte
15:00 - 16:00 Dezechipare echipamente individuale și colective;
16:00 - 19:00 Transfer Sasca Română - Timișoara;

- Organizatorul își rezerva dreptul de a interveni cu modificări asupra programului in funcție de condițiile meteorologice și hidrologice, de componența grupului și de situații de forța majora.

- Vremea este bună atât timp cât ești îmbrăcat corespunzător.

- Atitudinea ta față de vreme o face să fie bună sau mai puțin bună -  vezi "Singin' in the rain" http://bit.ly/2Ulc5zW;

- Vremea bună este întotdeauna un bonus al excursiilor noastre;

- Evenimentele Equilibrium nu se amână datorită vremii.


Nu mai sta pe gânduri! Înscrie-te chiar acum la evenimentul Equilibrum!

Completează formularul de mai jos:

www.equilibrium.com.ro foloseşte COOKIES pentru a putea să îți optimizeze și îmbunătățească experiența pe site. Navigând în continuare, îți exprimi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii