REAL FEEL | Experiență WOW: Revelion cu drumeții în Maramureș în perioada 30 decembrie 2019 - 02 ianuarie 2020

Ești gata pentru o nouă experiență outdoor? Echipa Equilibrium ți-a pregătit un super eveniment de REVELION cu drumeții în Maramureș în perioada 30 decembrie 2018 - 2 ianuarie 2019. Te așteaptă o mulțime de priveliști minunate și experiențe deosebite.

Coliba Dacilor este locul unde se adună toată savoarea naturală a codrilor și văilor maramureșene. Vinul, țuica, dulcețuri, ceaiuri și toate florile, fructele și nu în ultimul rând “apa vie” care ni le dau munții și dealurile din împrejur sunt binecuvântări ale naturii, care vă așteaptă să veniți și să vă înfruptați din ele. Iar dacă vă plac, să luați și acasă, ca să înțelegeți natura și să fiți în armanoie cu ea. Iosagurile (animalele) pentru care Bunul Dumnezeu ne-a dat dezlegare să ne hrănim cu ele sunt crescute cu ghindă si jir din Codri Butesei și mălai de pe valea Someșului.

Când, cum și unde are loc Revelionul cu Equilibrium din

30 decembrie 2019 - 02 ianuarie 2020?

 • Perioada: 30 decembrie 2018 - 2 ianuarie 2019
 • Număr zile: 4
 • Dificultate: drumeții ușoare spre mediu - durata 2-6 ore;
 • Țara: România
 • Unde: Cavnic, Maramureș
 • Transport: Autoturism propriu/ Transport Equilibrium din Timișoara
 • Cazare: Pensiunea Coliba Dacilor
 • Mărime grup: minim 20 de persoane si maxim 27 de persoane
 • Preț/Pachet/Persoană: 1390 lei/adult și 890 lei/pers (copii pănă la vârsta de 13 ani)
  Plata se face în trei etape:
  1. Până în 20 octombrie se plătesc 500 lei; 
  2. Până în 1 decembrie se plătesc 500 lei;
  3. Până în 30 decembrie se plătesc 390 lei.

 

Alte informații despre Revelionul cu Equilibrium din 30 decembrie 2019 - 02 ianuarie 2020

Pachetul include:

Cazarea și masa: 
3 nopți cazare la Pensiunea Coliba Dacilor, cu full mâncare și băutură 

30 .12 -prinz și cină
31.12 -mic dejun ,prînz, cină festivă de Revelion
01.01 -prinz ,cină
02.01 -mic dejun

Traineri și instructori: Echipa Equilibrium are experiență în domeniul evenimentelor indoor/ outdoor organizate atât în țară, cât și în străinatate de peste 20 de ani. Scopul nostru este ca tu să te simți bine și în siguranță. În consecință programul îl vom adapta în funcție de condițiile meteo, dar și a nevoilor și a cererilor din partea participanților.

Instructaj: Vei deprinde aptitudini, vei învăța tehnici prin intermediul cărora vei putea face față cu brio experiețelor din natură și lumii cotidiene. Astfel vei ajunge să te simți în siguranță cu o stare de spirit îmbunătățită.
 
Activități: zile minunate cu DRUMEȚII | PEISAJE | EXPERIENȚE, Super Training "5 PAȘI PENTRU CEL MAI BUN AN DIN VIAȚA TA" și seri magice LA CUPTOR, cu vin fiert în COLIBA DACILOR*; 
*COLIBA DACILOR este o colibă în adevăratul sens al cuvântului diferită de locația de cazare care se numește Pensiunea Coliba Dacilor;
Foto/video:
Vrem să te poți bucura cu adevărat de tură, așa că nu-ți pierde timpul încercând să faci fotografii sau filmulețe. Noi ne vom ocupa de asta pentru tine! Enjoy the AWESOME WEEKEND! 

Pachetul NU include:

Transport: Poți alege să vii cu mașina ta sau contracost cu echipa Equilibrium în limita locurilor disponibile. Cu plecare și sosire de la Timișoara sau pentru cei care locuiesc mai departe, în țară sau Diaspora, vă putem prelua de la aeroportul din Timișoara.

Taxe obiective și activități locale:
dacă este cazul - adică accesarea altor tipuri de servicii - echipament pentru schi, teleschi, telescaun, sanie, sanie trasă de cai, etc.;

Detalii activități:


Zile minunate: DRUMEȚII | PEISAJE | EXPERIENȚE: Descoperim legende, locuri de suflet, așezări inedite, respirăm un aer ionizat și ozonat, ne bucurăm de peisaje care ne ung sufletul! Facem incursiuni în a trăi, a simți și a avea o stare unică!

Super training:
 5 PAȘI PENTRU CEL MAI BUN AN DIN VIAȚA TA: Ce ar fi să intrăm cu dreptul în noul an? Avem ani de experientă cu zeci de persoane care au urmat cei "5 pași", în urma cărora au reușit să-și îmbunătățească următorul an, să-și îndeplinească obiectivele propuse la început de an. Zilnic vom parcurge câte "un pas, doi", vom face introspecții / exerciții / vom purta discuții în grup.

Seri magice - LA COLIBĂ, LA CUPTOR Sunt nelipsite serile în jurul focului și plimbările sub Calea Lactee.

Programul Revelionului cu Equilibrium din 30 decembrie 2019 - 02 ianuarie 2020

 • Organizatorul își rezerva dreptul de a interveni cu modificări asupra programului in funcție de condițiile meteorologice și hidrologice, de componența grupului și de situații de forța majora.
 • Vremea este bună atât timp cât ești îmbrăcat corespunzător.
 • Atitudinea ta față de vreme o face să fie bună sau mai puțin bună -  vezi "Singin' in the rain" http://bit.ly/2Ulc5zW;
 • Vremea bună este întotdeauna un bonus al excursiilor noastre;
 • Evenimentele Equilibrium nu se amână datorită vremii.


ZIUA 1
- Luni 30 decembrie  06:00 Drumul spre Maramureș (Timișoara - Cavnic, 6h15min, 390 km). 15:00 Sosirea și cazarea participanților | Buna primire | Scurt intro | Jocuri de destindere și cunoaștere. Prânz târziu 20:00 - 21:00 Cină  21:00 - 22:30 Pasul 1 pentru cel mai bun an din viața ta.

ZIUA 2
 - Marți 31 decembrie 08:00 - 17:00 Mic dejun | Drumeție | Prânz 17:00 - 20:00 Pasul 2&3 pentru cel mai bun an din viața ta. 20:00 Cină festivă de Revelion (revenim cu detalii cu privire la meniu) | Muzică și voie bună 

ZIUA 3
 - Miercuri 1 ianuarie 10:00 - 17:00 Mic dejun întârziat | Plimbare în natură - pe jos sau cu sania | Prânz 17:00 - 20:00 Pasul 4&5 pentru cel mai bun an din viața ta. 20:00 Cina

ZIUA 4 
- Joi 2 ianuarie 08:00 - 12:00 Mic dejun | Activități de încheiere. 12:00 Drumul spre casă (Cavnic - Timișoara, 6h15min, 390 km) și cel mai bun an din viața ta.

 

Detalii cazare și masă:

Situată în localitatea Cavnic și la 3 minute de mers cu mașina de Cascada Cailor, Pensiunea Coliba Dacilor oferă Wi-Fi gratuit în întreaga proprietate. Pârtiile de schi Icoana și Roata sunt la 5 minute de mers cu mașina. Există parcare privată gratuită. Toate unitățile de la Pensiunea Coliba Dacilor oferă TV prin cablu și vedere la munte. Unele băi private includ cadă spa, iar altele au duș. Sunt oferite articole de toaletă gratuite. La cerere, oaspeții pot folosi gratuit un uscător de păr. Se oferă facilități de călcat gratuite. Restaurantul de la pensiune oferă preparate românești, iar oaspeții pot savura o băutură la bar. În fiecare dimineață este oferit un mic dejun cu preparate proaspete. În grădină sunt disponibile facilități gratuite de grătar. Când vremea este caldă, oaspeții se pot relaxa pe terasă, iar copiii se pot bucura de locul de joacă din grădină. În timpul iernii, la cerere, se pot organiza plimbări cu sania trasă de cai și drumeții. Un echipament de schi poate fi închiriat la un cost suplimentar. La cerere, serviciul de transfer de la/la Gara Cavnic poate fi oferit gratuit. O stație de autobuz se află la numai 50 de metri de pensiune. Cel mai apropiat magazin este la 2 minute de mers pe jos. Cel mai apropiat restaurant se găsește la cel mult 2 minute de mers cu mașina. Gara Baia Mare este la mai puțin de 30 de minute de mers cu mașina. Vârful Creasta Cocoșului și pârtia de schi șuiorul sunt la mai puțin de 6 minute de mers pe jos.

 

Detalii Cavnic:

(Preluare de la romania.directbooking.ro)

“Aflat in centrul judetului Maramures, la o distanta de 30 km de municipiul Baia Mare, asezat pe o vale ingusta la poalele muntilor Gutai (1445m) si Mogosa (1249), Cavnicul se intinde pe o lungime de aproximativ 10km si 500 m diferenta de nivel (550m la Flotatie-1050m in Cartierul Roata) pe valea care il strabate de la est la vest, reprezentand ultima ramificatie a golului depresionar al Baii Mari. 

Cavnicul este unul din cele 13 orase ale judetului Maramures, care, de la inceputul existentei sale pana in zilele de azi a fost un important centru de exploatare a metalelor nobile si neferoase (aur, argint, cupru, plumb, zinc). 

Activitatea turistica in Cavnic a inceput sa se dezvolte abia in 2002, cind a fost inaugurata partia de schi din zona Icoana. Cavnicul, datorita numarului mare de zile de iarna este cunoscut si ca polul zapezii din Maramures, lucru care constituie un avantaj pentru cei ce iubesc sportul hibernal. Maramureşul a fost inclus în topul domeniilor schiabile din România. Dar asta nu pentru oferta din staţiunea Borşa, care era cea mai renumită din judeţ, ci pentru pârtiile amenajate la Cavnic. După lucrările executate în vara lui 2007, suprafaţa pe care se poate schia în fostul oraş minier a crescut la 8,5 kilometri. Cele şapte pârtii (Icoana 1, Icoana 2, Roata 1, Roata 2, Rainer 1, Rainer 2 si Partia Albastra), din care trei sunt noi, au o lungime de 800 – 2.200 de metri şi o înclinaţie între 19 şi 37 de grade, ceea ce le face potrivite atât pentru începători, cât şi pentru avansaţi sau chiar profesionişti.”

Detalii trasee montane și obiective turistice:

(preluare cazarecavnic.wordpress.com)

"Drumeţiile din zona Cavnicului pot face deliciul oricărui turist iubitor de natură montană. Traseele de genul acesta sunt nenumărate aici, din păcate puţine sunt marcate.

Una dintre atracţii este Grădina Regelui – pădure de lariţă (sau zadă, arbore rășinos cu frunze lungi în formă de ace, care cad toamna, cu lemn tare și durabil, foarte prețuit) în varstă de aproximativ 250 ani, rezervaţie naturală.

 

Un alt traseu montan este cel ce duce spre Vârful Creasta Cocoşului (1.428 m), unde există o rezervaţie pe 50 de hectare unde trăiesc, printre alte animale ocrotite, acvila de stâncă sau acvila aurie, corbul, uliul, acvila ţipătoare mică, codobatura vânătă. Creasta Cocoşului se numără printre formele de relief bizare din ţara noastră, de o reală frumuseţe. Pentru aspectul său impozant şi sălbatic, Creasta Cocoşului a fost declarată rezervaţie geologică. De la distanţa seamană cu o creastă de cocoş, iar din unele poziţii cu o muchie de secure.


Alte trasee montane cu punct de plecare din Cavnic:

 • Cavnic (Centrul oraşului) – Aleea Vasile Lucaciu – Valea Berbincioarii – La Căsuţa (Mogoşa, capătul Telescaunului Şuior). Marcaj bandă albastră – 2 h – grad de dificultate: uşor;
 • Cavnic Valea Şuior – Poiana Mlejniţa – Secătura – Creasta Cocoşului. Marcaj triunghi roşu – 3,5-4 h – grad de dificultate: mediu;
 • Cavnic – La cruce (bifurcaţia cu drumul de la Oanta) – Vârful Prislop – Vârful Văratec – Vârful Secu. Marcaj banda roşie – 8-9 h – grad de dificultate: mediu;
 • Cavnic – La cruce (bifurcaţia cu drumul de la Oanta) – Pasul Neteda – Vârful Gutâiul Mic (sau Trei Apostoli ) – Vârful Gutâi – Gutâiul Doamnei – Creasta Cocoşului. Marcaj bandă roşie (3/4 traseu de creastă) – 4-5 h – grad de dificultate: mediu spre greu;
 • Cavnic (Mina Bolduţ) – Valea Gutin (drumul de acces la Cabana Gutin 2,5 Km) – Cabana Gutin – Jgheabu Mare – Gutâiul Doamnei – Creasta Cocoşului. Marcaj cruce albastră – 2.5-3h – grad de dificultate: mediu.

În oraşul Cavnic există şi pot fi vizitate următoarele obiective turistice, aflate pe lista monumentelor de patrimoniu:

 • Biserica de lemn romano-catolică „Sfânta Varvara” din 1812;
 • „Stâlpul tătarilor”, monument în cinstea victoriei din 1717 împotriva tătarilor;
 • „Logolda” – ruinele unei topitorii de aur din secolul XIX."

Excursii de o zi

Foarte aproape de Cavnic, la aproximativ 50 km, se află oraşul Sighetu Marmaţiei unde există Muzeul şi Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei. Dintre personalităţile aflate în închisoarea Sighet îi amintim pe Iuliu Maniu, Constantin I.C. Brătianu, Mihail I. Racoviţă, Ion Răscanu, precum şi Ion Ioanid, fost memorialist, disident, crainic şi redactor al postului de radio „Europa Liberă”, care, după un scurt popas în Jilava şi Oradea, este trimis, împreună cu un lot numeros, la mina de plumb de la Cavnic, de unde, în primăvara anului 1953, evadează împreună cu alţi câţiva detinuţi.

Mai multe detalii găsiţi la www.memorialsighet.ro

O altă excursie de o zi, poate fi făcută din Cavnic la Vişeu de Sus (aproximativ 75 km), oraş care este punctul de acces spre Valea Vaserului şi punctul de pornire pentru Mocăniţa, un tren cu aburi, îngust, care merge de-a lungul râului Vaser şi care este una dintre ultimele şine de căi ferate pentru locomotivele cu aburi, încă activă, din Europa, precum şi singura din România. Râul Vaser are cam 60 de kilometri lungime, formând o vale spectaculoasă, ca un canion, în care stânci prăpăstioase alternează cu păduri dese, cu poieni minunate şi izvoare de apă minerală.

Mai multe detalii găsiţi la www.cffviseu.com

Prin factorii de relief şi mediu, prin diversitatea şi frumuseţea peisajului, zona Cavnic prezintă o diversitate de forme de turism ce pot fi practicate aici: turism balnear (la Ocna Şugatag), turism piscicol şi de agrement (lacurile naturale de la Nistru, Bodi-Ferneziu, Bodi-Baia Sprie sau cele antropizate de la Firiza), turism ştiinţific pentru vizitarea rezervaţiilor naturale, turism rural, turism de tranzit sau trasee tematice (circuitul minelor, bisericilor de lemn sau al mănăstirilor).


Nu mai sta pe gânduri! Înscrie-te chiar acum la evenimentul Equilibrum!

Completează formularul de mai jos:

www.equilibrium.com.ro foloseşte COOKIES pentru a putea să îți optimizeze și îmbunătățească experiența pe site. Navigând în continuare, îți exprimi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii