REAL FEEL | Experiență WOW: cu canoea pe ape repezi și/sau drumeții în Munții Alpi | Austria, 1-5 mai 2019

Ești gata pentru o nouă experiență outdoor de aventură? Echipa Equilibrium ți-a pregătit un super eveniment Real Feel Austria - cu canoe pe ape repezi și/sau drumeții în Munții Alpi, în mai 2019. Te așteaptă o mulțime de priveliști minunate și adrenalină din plin.

Activități:

Trei zile de program în Munții Alpi cu libertatea de a alege cum dorești să-ți petreci timpul:
- Ești dornic de adrenalină? Poți opta pentru două ture cu canoea și drumeții, sărituri de pe trambulină (4m) și baie în apele repezi, limpezi și turcoaz ale celui mai îndrăgit râu din Alpi. Traversăm cu canoea unul dintre cele mai frumoase canione din Europa.
- Ești dornic de drumeții în mijlocul unui peisaj mirific? Poți opta pentru trei zile de drumeții și alte activități outdoor. Iata câteva dintre obiective: vizitarea unui canion spectaculos, un traseu cu cascade spectaculoase (5 cascade cu cadere totală de 152m) sau alte locuri impresionante cu priveliști de neuitat. 
- Patru seri la focul de tabără, sub un milion de stele.

Pentru ați face o idee, te invităm să urmărești un scurt video cu canoea pe apele repezi ale râului Salza:

Când, cum și unde are loc evenimentul Real Feel Austria din mai 2019?

 • Perioada: 1-5 mai 2019
 • Număr zile: 5
 • Dificultate: începător - mediu | WW1-2 și WW2-3;
 • Țara: Austria
 • Unde: Wildalpen - Râul Salza - "râul școală"
 • Transport: Autoturism propriu/ Transport Equilibrium
 • Cazare: Camping/ Pensiune
 • Număr minim de participanți: 6 persoane
 • Preț/ persoană: 149 euro
  Datorită solicitărilor, am suplimentat evenimentul cu alte 6 locuri
  la un preț promoțional de GRUP pentru înregistrarea și plata integrală până în 30 aprilie 2019, astfel:
  20% DISCOUNT: 119 euro/pers (redus de la 149 euro)

Informații suplimentare
despre evenimentul
Real Feel Austria, din 
mai 2019

Vor fi două categorii de participanți:
- cei care vor face ture cu canoea, drumeții și activități outdoor; 
- cei care vor face full time: drumeții și activități outdoor;

Turele cu canoea:
Tura este perfectă atât pentru cei cu abilități medii, dar și pentru începători. O să avem două zile de activități pe apă, pe râul Salza, într-un peisaj fabulos care sigur o să te cucerească.

Salza este un râu de munte minunat din Alpii Hochschwab cu o apă cristalină, de culoare turcoaz care ne îmbie mereu la a face o baie. O zonă tutistică atractivă, un râu cu suficientă apă pe tot parcursul anului, un curs de apă relativ sigur - toate acestea definesc râul Salza ca fiind cel mai iubit râu din Austria. Tronsonul din amonte de Wildalpen este ușor din punct de vedere tehnic (WW 1-2), dar foarte interesant din punct de vedere al peisajelor.

Dar cel mai atractiv este tronsonul din aval de Wildalpen. Aici râul Salza a săpat un canion cu multe chei și praguri. Acest tronson are grad de dificultate mai mare (WW 2-3), dar relativ sigur, pentru că în urma fiecărui prag este apă lină, unde poți să înoți lejer în caz că te răstorni :).Navigarea cu ambarcațiuni mici, de genul canoe de 2 locuri, îți oferă trăiri intense incomparabile cu cele din bărcile de rafting. Șederea în munți, pitorescul Wildalpen, peste tot liniște și curat, iar la acestea se adaugă peisaje frumoase văzute din canoe și adrenalina din praguri și de pe valuri. Un weekend prelungit super fain, cea mai bună idee de tură de aventură cu prietenii! 

Drumeții și activități outdoor în Munții Alpi:
Trei zile de trasee montane, la care în funcție de disponibilitatea participanților și a vremii se adaugă:
- vizitarea canionului Nothklamm - unde de pe un traseu suspendat vom vedea, auzi și simți forța puterii apei și cum a săpat un canion superb;
- vizitarea Wasserlochklamm unui șir de cinci cascade spectaculoase totalizând 150m de căderi de apă;
- parcurgerea unor trasee în Munții Alpi - Hochschwab - de exemplu să urcăm pe Vârful Hochkar și să avem o panoramă a Munților Alpi de 360 de grade;
- drumețiile vor fi îmbinate cu alle activități outdoor.

Pachetul include:

 • Traineri și instructori: Trainerii și instructorii sunt din echipa Equilibrium din România, au experiență de peste 12 ani pe ape repezi de munte, se dau pe cel puți 18 râuri, în 5 țări, vicecampioni la campionatul național de rafting. Ei vor asisita la buna desfăşurare a activităţilor; 
 • Instructaj: În urma instructajului vei prinde încredere învățând tehnici de navigare pe apă, tehnici de vâslit și cum să acționezi în cele mai întâlnite situații pe ape repezi. Astfel te vei simți în siguranță și îți va crește gradul de confort.
 • Echipamente specifice:
  - Bărci gonflabile de tip canoe model YUKON, de cea mai înaltă calitate de la RobFin, producătorul bărcilor folosite la campionatele mondiale de rafting.
  - Echipamente individuale profesionale de calitate care ne protejează de elementele naturii, nu vom mai simți nici frig, nici apa rece, echipamentul ne ajută să plutim și să ne simțim în siguranță: echipament complet de neopren (geacă, pantaloni, ciorapi, încălțăminte) care devine ca o "a doua piele" pentru noi, pagaie, vestă de salvare, cască de protectie, sac impermeabil și butoi impermeabil pentru aparatura electronică.
 • Activități: Ture cu canoea îmbinate cu drumeții montane și alte activități outdoor.
 • Foto/video: Vrem să te poți bucura cu adevărat de tura de canoe, așa că nu-ți pierde timpul încercând să faci poze sau să filmezi. Noi ne vom ocupa de asta pentru tine! Enjoy the REAL FEEL! După tură vei primi un montaj video cu cele mai tari secvențe din tură.

Pachetul NU include:

 • Transport: Poți alege să vii cu mașina ta sau contra cost cu echipa Equilibrium în limita locurilor disponibile. Cu plecare și sosire din Timișoara, iar pentru cei care sosesc din alte localități, din țară sau diaspora, vă putem prelua de la aeroporturile din: Timișoara, Cluj, Budapesta, Viena.
 • Cazare: Poți alege camping sau pensiune.
  - Campăm pe pajiște la o fermă de familie în amonte de Wildalpen - situată între apa râului Salza și liziera pădurii cu un peisaj montan superb. Dimineața și seara jucăm frisbee, facem plajă, ne relaxăm, noaptea petrecem la foc de tabără sub cerul înstelat
  - Avem acces la grupuri sanitare moderne (încălzite, cu senzori, curate), dușuri cu apă caldă, acces la curent. 
  - Taxă camping: 9,5 euro / pers / noapte x 4 nopti = 38 euro / pers  - Doritorii pot opta și pentru cazare în camere de 2, 4, 8 locuri. Pentru a avea loc în camere rezervarea se face din timp.
  - Cameră single: 29 euro / pers / noapte cu mic dejun x 4 nopti = 116 euro/pers
  - Cameră 2, 4, 6 locuri: 23 euro / pers / noapte cu mic dejun x 4 nopti = 92euro/pers

 • Masa:
  - Micul dejun se poate servi contracost la fermă cu produse din fermă;
  - Prânzul îl servim pe apă sau în drumeții la pachet din traistă - este bine să aveți la voi gustări aduse de acasă: nuci, alune, dulciuri, fructe, batoane, apă. 
  - Contra cost, vă putem oferi pachete cu izotonice, energizante, batoane proteice și alte produse din gama de nutriție sportivă - comanda se face din timp;
  - Cina o servim la restaurantele de pe malul apei.
  - Apa de la camping vine de la un izvor din munte, este potabilă și unii spun că este delicoasă.
  - Pentru cei care nu vor să aibă bătăi de cap cu mâncarea, pot opta pentru un mic-dejun servit la fermă, prânzul cu nutriție sportivă din partea echipei Equilibrium și cina la restaurant;
  - Poți opta să mănânci din traistă, cu acces la frigidere și terase pentru servirea mesei ferite de ploaie sau vânt. Atenție! În timpul călătoriei, fiind ocupati cu activitățile si fiind intr-o zonă sălbatică, la sat, nu avem nici timp și nici magazine deschise de unde să ne aprovizionăm. În consecință, e bine să aduci de acasă orice consideri că îți este necesar.
 • Taxe râu: Pentru grupuri mai mari de 10 persoane: 10 euro/pers x 2 zile = 20 euro/pers;
 • Taxe obiective locale: aprox. 6 euro/pers/obiectiv turistic (cascade, canion etc.);
 • Echipament necesar: 
  - pentru tura cu canoea pe ape repezi: încălțăminte sport, tricou sintetic, slip, cremă protecție solară, ochelari de soare - noi îți dăm ciorapi de neopren de 3mm și tu îți iei încălțăminte sport care se va uda, ia-ți ceva comod, mai mare ca să iți intre piciorul cu tot cu ciorapul de neopren, iar sub echipamentul de neopren o să porți slipi și eventual un tricou sintetic, iar ca protectie solară, te dai cu cremă solară și îți iei ochelari cu sistem de prindere în jurul capului, ca să nu-i pierzi la prima căzătură în apă;
  - pentru drumeții: încălțăminte și îmbrăcăminte cu protecție împotriva soarelui, frigului, vântului, umezelii: 
  - rucsăcel pentru drumeții cu accesorii - flacon pentru apă, frontală / lanternă, brișcă, cremă de protecție solară, ochelari de soare, pelerină, căciulă, șapcă, trusă de prim ajutor, de asemenea poți lua și bețe telescopice pentru drumeții, aparat foto / video, batoane, fructe uscate, alune, alte gustări;
  - îmbrăcăminte și încălțăminte montană:  bocanci / ghete / sandale, 2-3 perechi ciorapi, lenjerie intimă, 2 pantaloni lungi și scurți, trei straturi de îmbrăcăminte - tricouri, bluze de corp, softsheel / fleece / polar, geacă.
  - pentru camping: cort, sac de dormit si izolir, primus / arzător , haine mai groase pentru noapte dacă va fi nevoie (în funcție de vreme, pe la 5 dimineata temperatura de afară poate ajunge și la 4 grade);
  - pentru alte activități indoor și outdoor în camping / pensiune / SPA:  șlapi, slip, prosop, trusă igienă personală, adidași - mai jucăm un frisbee poți lua și un izolir / scaunel camping pentru stat la plajă / la foc etc. 

Programul turei Real Feel Austria:

ZIUA 1 | 1 mai

09:00 Plecare din Timișoara spre Wildalpen. După câteva ore de călătorit, urcăm la o cetate celtică de pe muntele Braunsberg, Austria - punct de belvedere spre Dunăre, patru țări (Austria, Slovacia, Cehia, Ungaria), două lanțuri muntoase (Alpii, Carpații), două capitale (Bratislava, Viena), patru cetăți(davă dacică, cetate celtică și trei cetăți medievale). Servim masa pe malul Dunării la Hainburg an der Donau.

17:00 ne continuăm drumul spre Wildalpen. 

22:00 Campare la ferma de la Wildalpen. Aici ne întâlnim și cu ceilalți participanți care vin din alte direcții.

ZIUA 2 | 2 mai

Grupul care alege tura cu canoea se împarte în două echipe:
Echipa 1:
09:00 - 14:00 Tură cu canoea
14:00 - 19:00 Drumeție montană 

Echipa 2:
09:00 - 14:00 Drumeție montană 
14:00 - 19:00 Tură cu canoea

Începem cu împărțirea echipamentului individual specific. Te îmbrăcăm în echipament de neopren gros de 5mm: ciorapi și încălțăminte, pantaloni lungi cu bretele, geacă cu mâneci lungi. Apoi vei primi o vestă de salvare, o pagaie și o cască de protecție. Acum fiind îmbrăcat corespunzător, ne transferăm spre punctul de start al primului tronson de pe râul Salza. Pe malul râului facem un instructaj cu tehnicile vâslitului, cu abordări practice pe ape repezi, tehnici de salvare. Verificăm temperatura apei scufundându-ne până la urechi. Navigare pe tronsonul mai ușor pe Salza (10-15km). Inițial, râul curge liniștit, permițându-ne să ne acomodăm cu echipamentul, dar după primul km apar primele repeziciuni și valuri. Sunt multe provocări în calea noastră, cum ar fi: pragurile sau chiar un traseu natural pentru concursuri de caiac-canoe. Pe apă petrecem 4-5 ore.

Grupul care alege să parcurgă doar trasee montane
se pot alătura ambelor drumeții, astfel:
09:00 - 14:00 Prima drumeție
14:00 - 19:00 A doua drumeție

După ture / drumeții, cinăm pe malul apei și savurăm o bere în Wildalpen, iar seara încheiem la focul de tabără.

ZIUA3 | 3 mai

Zi cu activități comune pentru toți participanții la eveniment:
10:00 O drumeție, o plimbare prin Wildalpen, o excursie la cascadele specaculoase Wasserlochklamm, vizitarea unui canion sălbatic, vizitarea altor obiective turistice și/sau alte activități outdoor sunt câteva dintre opțiunile zilei. Seara ne oprim la un alt restaurant pe malul apei pentru a savura cina.

ZIUA 4 | 4 mai

Grupul care alege tura cu canoea se împarte în două echipe:
Echipa 1:
09:00 - 14:00 Tură cu canoea
14:00 - 19:00 Drumeție montană 

Echipa 2:
09:00 - 14:00 Drumeție montană 
14:00 - 19:00 Tură cu canoea

Navigare pe tronsonul mai tehnic al râului Salza (15-20km) - cele mai bune praguri, cu cele mai faine ape repezi - îl considerăm ca desert, servind cel mai frumos canion din Europa...
Canionul Salza parcurs în canoe. Canionul ajunge la o lățime de câțiva metri, aproape că putem să atingem malurile cu mâinile și să privim în sus spre formele malurilor frumos erodate de apă. Este un spectacol de lumini, apa adâncă, turcoaz, sălbăticia și pereții de conglomerat. Pe traseu - pentru voluntari - există o platformă pentru sărituri în apă de la 4 metri, așa că va fi tare spectaculos să sari într-un râu de munte de la așa o înălțime :). Vom petrece pe apă 4-6 ore.

Grupul care alege să parcurgă doar trasee montane se pot alătura ambelor drumeții, astfel:
09:00 - 14:00 Prima drumeție
14:00 - 19:00 A doua drumeție

Seara servim cina la un restaurant pe malul apei și continuăm cu focul de tabără în camping.

ZIUA 5 | 5 mai

10:00 Parcurgem drumul spre casă și savurăm o pauză de masă binemeritată undeva pe drum.

 • Organizatorul își rezerva dreptul de a interveni cu modificări asupra programului in funcție de condițiile meteorologice și hidrologice, de componența grupului și de situații de forța majora.
 • Vremea este bună atât timp cât ești îmbrăcat corespunzător.
 • Atitudinea ta față de vreme o face să fie bună sau mai puțin bună -  vezi "Singin' in the rain" http://bit.ly/2Ulc5zW;
 • Vremea bună este întotdeauna un bonus al excursiilor noastre;
 • Evenimentele Equilibrium nu se amână datorită vremii.

Nu mai sta pe gânduri! Înscrie-te chiar acum la evenimentul Equilibrum!

Completează formularul de mai jos:

www.equilibrium.com.ro foloseşte COOKIES pentru a putea să îți optimizeze și îmbunătățească experiența pe site. Navigând în continuare, îți exprimi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii